Thursday 19 August 2010

Malawi

Et av verdens fattigste land inneklemt mellom Zambia og Tanzania. Mest kjent for Lake Malawi, teplantasjer, billige souvenirer og vennlige folk. Vi campet bokstavelig talt på stranden til Lake Malawi ved senga Bay- Mye vind gjorde det vanskelig å sove for det bråkte fælt i teltet, men det holdt i alle fall moskitoene unna. Vi hadde en båttur ut til en øy hvor vi skulle snorkle, trodde jeg. Men først skulle vi gå opp og ned, les klatre, rundt på øya. Iført kjole, strandveske og flipflops, kom jeg meg igjennom, men har vel ført meg mer sporty. Jeg kom iallfall til topps! Deretter ble det snorkling, sikten var sånn passe men vi så en rekke blå fisker. Så det var moro. Uansett imponerende til å være ferskvann.
Vi hadde også en runde i landsbyen hvor vi ble omringet av barn. De ville gjerne bli tatt bilde av slik at de kunne se seg selv og vennene på kameraene våre. Vi smilte og lo, riktig søte var de.



Senga Bay er en fiskelandsby. De fisker morgen og kveld, imellom ligger fiskerne og sover på land. Hvis ikke de er på bar og drikker det lokale ølet. Det var sterke saker og smakte verre enn hjemmebrent. For å se på det lokale markedet tok vi sykkeldrosje. Det var bare å sette seg på baksete og la det stå til. Sykkelen hang så vidt sammen, ingen gir og sikkert ingen bremser heller, men det turte jeg ikke å tenke på der vi satte utfor en bakke.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.