Wednesday 9 June 2010

Stairway to heaven - Longquing Gorge

Kineserne er glade i å lage demninger og resultatet av en av dem har blitt et lite paradis kalt Longquing Gorge. Du kjører 1.5time nord for Beijing. Ved første øyekast kan du umulig skjønne hva som skjuler seg bak fjellene. Når du har gått forbi de obligatoriske suvernirselgerne kommer du inn i det som ifølge reklamen skal være verdens lengste rulletrapp. Jeg ble skuffet, for rulletrappa var kort, men oppdaget at jeg hadde lest feil, det var verdens lengste REKKE av rulletrapper. Disse var elegant laget inn i en gul drage som buktet seg oppover fjellsiden.

Vel oppe med en ny utprøvd verdensrekord i sekken gikk vi ombord i noen enkle båter som kjørte innover innsjøen. Den er demmet opp og er 60m dyp. Omkranset av fjell opptil 900m høye ble dette en spetakulær opplevelse. Iallfall da båtføreren satte på kinesisk diskomusikk. Vi hadde også fått en guide som løp rundt på høye hæler og med ropert. Men hun sa ikke noe, så hun må være verdens minst snakkesalige guide.
Naturen var veldig flott og spesiell, så vel verdt turen.
I Longquing Gorge kan du også få opp adrenalinet med strikkopp, balansere på line eller kjøre kjelke. Det går også en taubane opp til det høyeste fjellet hvor det ligger en ny innsjø.
Vi besøkte også et naturmuseum hvor utrykket plastic fantastic fikk ny betydning. Pandaer og tigre omgitt av plastikkblomster i alle varianter. Inngangsbilletten kostet 10kr og sparte oss iallfall for 2 trapper på vei ned for da må du gå. De verdenskjente rulletrappene går bare oppover og er bokstavelig talt stairway to heaven.Nye Windows 7: PCen som passer for deg. Finn ut mer.

Få nye Windows Live™ Messenger. Last ned her.

1 comment:

  1. Savner bildet av deg som balanserer på line?? Ser ut til at du har rukket mange poster på programmet som vanlig Liv, men sikker på du rekker et par til før hjemreise i kveld! God retur :)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.