Sunday 18 July 2010

Løvemat

"De er bare unger, så lett å distrahere. Det er bare å pirke litt med pinnen i bakken så går det bra sier guiden. "Jeg går i en stor sirkel for å sette med ned og klappe på løvene. Unger???!!!??? Løvene er 18måneder og større enn meg. Potene er gigantiske og når de gjesper avslører de hvorfor de er effektive jegere.

Jeg setter meg ned med et kne i bakken og et i lufta. Slik at jeg raskt kan reise meg opp. Jeg stryker den forsiktig over ryggen.  Pulsen min slår raskere, men den blir liggende. Jeg puster ut og får beskjed om å snakke så den skjønner hvor jeg er. Dette var tydeligvis kjedelig for den gjesper og ruller seg over. En løve kan visst sove 19timer i døgnet fordi kjøtt er tungt fordøyelig. Den ser så snill og fredelig ut. De siste 30årene har løvebestanden i Zimbave sunket nærmere 90%. Det er flere grunner, som ulovlig jakt, sykdommer og andre rovdyr. Det er svært få av løvungene som i utgangspunktet vokser opp. Det er derfor startet et prosjekt hvor løveungene fostres opp hos mennesker for så å settes ut i naturen når de er større og sjansen for å overleve er større. Stiftelsen drives på frillvillig basis og av inntektene disse turene hvor turister kan være med. 2 ganger om dagen slippes løvene ut i fri luft for å bli vant til å ferdes ut. Med følger voktere. Når løvene er 18-20måneder er de så store at instinktene tar over. De slippes ut i det fri,men følges nøye med på avstand for å se at de klarer å jakte, De har ikke lenger kontakt med menneskene og blir ville. Når de klarer seg blir de så flyttet igjen til ulike reservater hvor de lever fritt livet ut. Alle kan komme og jobbe som frivillig. Ganske kult å ha løvepasser på cv'en og det er en god sak. Du kan jobbe altfra 2uker til 2måneder. Vi møtte 2irer og de var veldig fornøyd. Du kan lese mer på africanimpact.com

Vår gåtur er over, løvene skal mates. De får et stort kjøttstykke hver og med ett ser de ikke lenger fredelige ut. Jeg tenker at jammen godt jeg ikke visst de var så sultne da jeg fikk klappe dem. Det hadde vært trist å ende sine dager som løvemat.

Windows 7: Du får hjelp til gjøre mer. Utforsk Windows 7.

2 comments:

  1. Liv on top of a lion!

    ReplyDelete
  2. Hadde ikke stolt på at guiden visste AKKURAT når det var foringstid, og at løven ser forskjell på deg og et annet kjøttstykke..

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.