Sunday 18 July 2010

Vått, vilt og vakkert!

Det er armer og bein overalt, vannet fosser rundt meg, jeg ser båten, men er for langt unna til å få tak i båten. Jeg gisper etter luft og får bare enda mer vann i munnen. Jeg griper tak i første og beste, blir sparket unna. Jeg sparker til alt jeg kan og der får jeg tak i båten. Jeg får med meg en åre og noen drar meg opp. Båten gynger veldig. "Back to position" roper guiden Jeg vet ikke hva som er foran eller bak, setter meg ned og begynner å padle mens jeg hoster opp vann.  "Back to position" skriker guiden, jeg innser at jeg er ikke den eneste som  sitter feil, vi flytter oss rundt. "One person missing" roper en av jentene. Vi kikker rundt og langt der borte ser vi han. Han holder tak i en av kajakkene som er med som sikkerhet. Det gikk bra!


Et par minutter tidligere. Vi hadde vært igjennom briefing om hvordan vi skulle oppføre oss, alle ble kastet i vannet for å så bli dratt opp igjen. Det var god stemning i båten og vi lo godt da vi så en krokodille liggende på en stein. Den var 1.5m lang, ikke farlig for oss gliste guiden. Vi ønsket vel ikke akkurat nærkontakt med den uansett. Alt gikk etter plan, helt til 2.stryk. Stryket gikk bra, vi ville vinke til fotografen. High five med årene, så skjedde det. Mens vi var opptatt med å vinke kom en bølge som kastet 5 av 8 i vannet. Vi gjorde ikke flere high five før vi var på land igjen…J

Resten av turen ble lett etter dette. Vi klarte å holde oss i båten. Vi la oss ned når vi skulle og vi holdt oss fast og padlet alt vi kunne. Vannet fosset rundt oss og vi ble kastet hit og dit. Vi gikk gjennom 13 stryk med navn som 3 søstre, vaskemaskinen, double trouble og til slutt thank god. Skikkelig moro var det og naturen, overveldende. 100m stupbratte fjell på hver side med grønne trær og noen fantastiske uberørte strender. Ikke lett å komme seg dit uten båt nedover elva. 60km totalt raftet vi på Zambesi som er den 4.største elven i verden. Den begynner i Kongo og renner ut i det indiske hav ved Mosabique. Mest kjent er Victoria Falls, som lå noen kilometer bak oss da vi startet turen. Senere denne uka når vi kommer til Zambia skal  vi på kanotur på samme elv. Der er forhåpentligvis ingen stryk vi skal igjennom.Få nye Windows Live™ Messenger. Last ned her.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.