Wednesday 4 May 2011

Det gode liv

Jeg sitter på verandaen og nyter vårsola. Snøen har smeltet, gatene er feiet og på trærne begynner bladene å sprette ut. Etter en lang og mørk vinter er det deilig å kjenne at sommeren nok en gang er på vei.

Jeg har laget meg en salat som jeg nyter mens jeg kikker nysgjerrig ned på den unge mannen som forsøker å få parkert bilen i en altfor liten luke. Optimist tenker jeg mens jeg tygger iherdig på en gulrotbit. Mannen gir opp og kjører videre, mens mine tanker går over på smaken jeg har i munnen. Smaken av Provence.

Mane er en liten, sjarmerende landsby som ligger en drøy times kjøring nord for Marseille. I hjertet av Provence er den bygget på en liten høyde. Høyden er omkranset av steinhus i ulike fasonger og størrelser.På toppen ligger en gammel slottsruin. Hvis du itillegg besøker den gamle kirken Saint Andre fra 1700tallet, ja da har du sett det meste i selve byen. Men det er en ting som skiller Mane fra andre landsbyer i samme område I dette lille stedet har en av verdens mest suksessrike bedrifter sitt utgangspunkt – Olivier&Co.

Her har du kilden til smaken og lukten av Provence og som i dag er milliardindustri med butikker over hele verden. Idag ligger hovedkontoret i nabobyen Manosque. Hvert år kommer det busslaster med folk for å handle på utsalget som har mye hyggeligere priser enn hjemme og hvor du kan få smake på alt. Utsalgene har oppe hele året og da jeg besøkte de rett før jul var jeg nesten eneste kunde. I samme område ligger også hovedkontoret til L'Occitane og Collines de Provence.


Hvem sier at lykken ikke kan kjøpes for penger?
Her kan du iallfall få sommerfølelsen til å vare lenger!


Adresser:
OLIVIERS & Co
10 Rue Arthur Robert
04100 Manosque
http://www.oliviers-co.com

COLLINES DE PROVENCE
Parc de Pitaugier
04300 Mane en Provence
http://www.collinesdeprovence.com

L'OCCITANE
ZI St Maurice
04100 Manosque, France
http://www.loccitane.com

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.