Monday 23 May 2011

Firenze på 20timer

Med ettermiddagsflyet fra Oslo er det bare en kort taxitur fra flyplassen inn til byen. De lokale taxisjåførene gir ordet villmannskjøring ny dimensjon og lever opp til sitt rykte. Vel fremme akkurat i tide til å nyte solnedgangen med en Prosecco i hånden. Gjør deg så klar for middag og her skal du være kresen hvis du ikke finner noe du liker på menyen. Vi er i rødvinsland så den lokale spesialiteten Florentine biff er en uovervinnelig kombinasjon. Avslutt med Tiramisu eller Panacotta. Isen – den sparer vi til imorgen.


Svøm noen lengder i bassenget eller gå en morgentur langs elven før frokost som består av yougurt fra alpene, søte kaker og verdens beste cappuchino. Så er vi igang og dagens første stopp er Piazza del Duomo hvor Duomoen (den store katedralen) ligger. Den ble påbegynt i 1296 og stod ikke ferdig før 150år senere. Den er en av Italias største kirker og selv idag den største mursteinsbygningen i verden. Og det skulle stor ingeniørkunst til for å bygge den store kuppelen på denne tiden. Filippo Brunelleschi fant løsningen ved å bygge en dobbel struktur og på vei opp til toppen går du opp mellom dette laget. I og med at dette er en av de mest besøkte attraksjonene i Toscana er køene for å komme inn i kirken endelange og for å komme opp i toppen enda lengre. Har du dårlig tid er tipset å besøke Giotto's klokketårn som ligger i det ene hjørnet av katedralen. Her er det lite kø og utsikten er tilnærmet den samme.

Mange lange, trange trapper gir slitne bein og en god grunn til å besøke en av de mange gelateriene. Is i alle smaker og varianter, nærmere himmelen kommer du ikke!

Med økt blodsukker står Ponte Vecchio for tur – en kombinasjon av bro og handlegate. Tidligere var det slakterne som holdt til her, men idag er det gullsmedene som dominerer da de lukter bedre. Broen var den eneste som ble stående igjen etter tyskernes bombing under 2.verdenskrig og dermed også en av verdens eldste steinbroer.Det er ikke alt som er gull selv om det glitrer og har du en fet lommebok eller kredittkort som brenner i lomma, da er mulighetene mange. I gatene rundt Via de' Tornabuoni finner du de fleste designerne i høy prisklasse – Dior, Gucci, Moschino, Pucci, Boss, Prada, Armani mm.
Hos Moschino er klærne så dyre at utstillingsdukken ikke hadde råd til undertøy....
Og Firenze sine vakre omgivelser gjør folk tydeligvis amorøse. For den eneste butikken som hadde stor pågang var hos Tiffanys – der stod køen helt ut på gaten.


Da har klokka blitt så mye og du rekker en sen og god lunsj før du må suse videreHotell: Lekkert design hotell i gåavstand fra sentrum. Hotellet består av 8 studios som er designet av Claudio Nardi og det er datteren hans Alice som driver stedet.
http://www.rivalofts.com/

Restaurant:
Il Santo Bevitore – tradisjonell og god mat til bra pris. Verdens beste Salat Caprese! God både til lunsj og middag.
http://www.ilsantobevitore.com/home.htm

Shopping: Glem parfyme fra taxfreen – besøk L'Olfattorio 18 Via de' Tornabuoni – også kalt Parfymebaren – her får du hjelp til å velge din unike lukt som passer deg. De lekre og ekslusive parfymene er alle håndlagde, hovedsaklig fra England eller Frankrike.Årlig arrangeres det Ferrari Tribute i Firenze, et billøp hvor du kan se alle modeller og varianter av Ferrari. Stor steming, entusiastisk publikum og mye grom lyd.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.