Tuesday 25 May 2010

Foto vs Kunst - Istanbul, Tyrkia

Enhver reise inneholder opplevelser Det gjelder om jeg reiser til nytt sted eller tilbake til noe som er kjent. Det kan være nye mennesker, lukter, smak eller landskap. Noe virker kjent selv om vi aldri har møttes. Det pirrer nysgjerrigheten, hva kan vi ha felles? Møte med det ukjente gir rom for undring og lysten til å lære mer.

I påsken 2010 besøkte jeg Istanbul. Jeg hadde gledet meg lenge for jeg hadde hørt så mye om denne byen hvor øst møter vest og som er en smeltedigel av alle kulturer.
Vi hadde leid en leilighet i Beyoglu, den nyere delen av Istanbul. Utsikten fra verandaen var utrolig flott, men så slo det meg. Dette har jeg sett før! Denne utsikten minte meg om et bilde malt av Gunilla Platou.
Du kan dømme selv.

Vil du se mer av Gunilla, sjekk http://gunilla.no/

PS. Gunilla har aldri vært i Istanbul, så likheten er tilfeldig

1 comment:

Note: only a member of this blog may post a comment.