Monday 24 May 2010

En smak av sommer - New York,USA

Når vinterstormen herjer Manhattan og du drømmer om sol, blått hav og middelhavstemperaturer. Da er den greske restauranten Pylos i East village et godt valg. Pylos er det greske ordet for keramikkpotter og de dekker hele taket i den ellers ganske enkle innredete restauranten. Den anonyme inngangen gjør at det er fort gjort å gå rett forbi, men det burde du ikke.
Kjøkkenet styres av Diane Kochilas som er født i NY, men har greske aner. Hun er en kjent personlighet i Hellas hvor hun om sommeren arrangerer matkurs. Menyen hun har satt sammen består av retter hentet fra alle deler av det greske kjøkkenet.
Det enkle er ofte det beste
Du besøker Pylos for maten. Prøv karakteristiske retter som tzaziki og gresk salat. Enkle og gode råvarer som definitivt gir deg smaken av sommer. Dianes kjøttboller er også populære eller Pylos egen moussaka enten med kjøtt eller som vegetar variant. Bestill flere småretter til bordet og del. Maten kommer rask, og du kan bestille retter fortløpende.
Er du veldig sulten og ønsker deg en skikkelig middag, smak på den honningbraiserte lammeskanken eller dagens fisk rett fra grillen. Vinkartet er også spennende og annerledes. Her finner du stort sett greske viner og kelneren hjelper deg gjerne med å finne din favoritt.
Når temperaturen igjen stiger ute og sommeren kommer til NY, da kan du også sitte på gaten og nyte mat greske guder verdig.
Adresse: 128 East 7th Street, (between Avenue A and First Avenue) New York, NY 10009, USA
Telephone, (1) 212 473.0220
Web: http://www.pylosrestaurant.com/

Sist jeg besøkte NY var I januar 2010. Det regnet, blåste og var kaldt. Med unntak av været så er januar en fin måned å reise til NY. Det er lavsesong, lite folk og billigere hotellrom.
Denne gangen bodde jeg på Hudson Hotell rett ved columbus circle. (http://www.hudsonhotel.com/) Fin beliggenhet, kort vei til Central Park, gåavstand til Times sq og rett ved banen som tar deg downtown. Hotellet er kjent for sin design. Den selvlysende gule rulletrappen tar deg opp i resepsjonen hvor det henger en lysekrone du aldri har sett maken til.
Selve rommene er klassiske og fine. God frokostbuffet og hyggelig betjening. Hotellet ble bla brukt i siste sesong av Ugly Betty.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.