Wednesday 26 May 2010

Må ha det, bare må ha det!

I Norge er det Kvikklunsj som er tursjokoladen over alle. Men besøker du nordmenn som bor ute, er den beste gaven Melkesjokolade - et lite stykke Norge .
Ute på tur i den store verden varierer favorittene mine avhengig av tid og sted. Det gjelder å nyte dem lokalt for de smaker ikke det samme om du tar dem med hjem. Jeg har prøvd, tro meg. Dijon majones, fantastisk godt i Frankrike med ferske baguetter og skinke. I Norge, ble den bare kvalmende og ekkel. Men selv av favoritter kan det bli for mye av det gode. På billigtur til skibyen Bagdastein var jeg ekstra fornøyd. Turen var billig og maten var inkludert. Men etter denne reisen kan jeg trygt si at schnitzel ble strøket av favorittlista. Menyen så variert ut på papiret men i praksis ble det schnitzel med varierende tilbehør både til lunsj og middag en hel uke!
Jeg står på Penn station i NY og venter på toget til Washington. Det er ikke få misunnelige blikk jeg får i sommervarmen når jeg nyter min ekstra large choco mint frapucchino fra Starbucks. Nok kalorier herfra til evigheten. Ren skjær nytelse som det heter på SATS. Om ikke annet så nyter SATS godt av at jeg må trene ekstra når jeg kommer hjem.

Da jeg bodde i Cardiff ble Pepperoni og Roqueforte-pizzaen på ASK en favoritt. Til min store glede er dette en kjede som finnes overalt i UK. Og er du heldig, så er dagens dessert honeycomb cheesecake, da er lykken komplett.
Sommertid i London betyr Pimms. Herlig tørstedrikk med masse frukt. Det er hva jeg kaller en smak av sommer.

I Rio er det nesten sommer hele året, iallfall føltes det slik da jeg drakk fersk guava juice liggende på Ipanema. Dagen før hadde jeg forspist meg på fantastisk god sushi hos Porcão. Du kunne bestille så mye du ville, spiste du ikke opp ble det straffegebyr. Genial løsning synes jeg helt til jeg innså at magen ble mett før øynene.
I Frankrike drikker jeg alltid Orangina, helst iskald fra glassflaske. Verdens beste tørsteslukker hvis du ser bort fra ølet de serverte på Afterski i Ischgl, Østerrike. Bedre stemning finnes det iallfall ikke.

Også må jeg huske å nevne champagne. Min erfaring er det smaker godt uansett hvor man er i verden. Prøv champagne til afternoon tea på Four Season i Istanbul, mens du nyter solnedgangen over Bosphorusstredet. Himmelsk! I Istanbul smakte jeg også verdens beste hummus, tenk at noe så smakløst som kikerter kan bli så godt. Da var det verre med nyrepaien jeg fikk på min første språkreise som 14åring. Grunn nok til å lære seg språk! Om ikke annet så vil jeg aldri glemme at kidney betyr nyre, så ingenting er så galt at det ikke er godt for noe....

Ingen over, ingen ved siden - Savoie Yaourt, yogurt med blåbær! Blås i pudder, høye fjell og blå himmel. Alpeferien blir ikke den samme uten. Garantert!

1 comment:

  1. Ja, det er flere som har måttet lære seg å like Savoi youghurt til frokost på alpetur med Liv.... Men jenta har jo som kjent god smak, og jeg kan bekrefte at denne franske spesialiteten ikke er noe unntak :) Kul blogg Liv, gøeder meg ti å følge deg på store og små reiser fremover! Klem H

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.